ŠIŠANJE PASA VRAČAR

Šišanje pasa ima ne samo estetsku ulogu već i higijensku i zdravstvenu. Dlaka ili krzno kod pasa ima zaštitnu ulogu na više nivoa. Pre svega štiti psa od hladnoće, a zatim i od različitih spoljnih uticaja.

Zašto je krzno kod pasa važno i koju funkciju ima?
Krzno pasa se sastoji od zaštitne dlake na vrhu, koja čuva psa od vremenskih i spoljnih faktora i podkrzna koje greje životinju.Samo krzno ima i niz dodatnih važnih funkcija. Prva je da štiti kožu od negativnih uticaja iz spoljne sredine, štiti kožu od parazita. Zatim ima funkciju regulacije telesne temperature tako što sprečava prekomerno znojenje i preveliki gubitak tečnosti. Postoji još jedna važna funkcija, kada se pas nađe u opasnosti, tada dolazi do lučenja adrenalina i dlaka se tada nakostreši što može oterati neprijatelja.

Zašto je važno šišanje pasa?
Postoji određeni ustaljeni ritam i period kada psi otpuštaju staru dlaku, zbog usklađivanja spoljašnje temperature sa unutrašnjom. Ovaj proces mogu primetiti i sami vlasnici pasa kroz linjanje i dlake koje ostaju svuda u kući, na nameštaju i tepihu. Ovi procesi mogu biti intenziviji i manje primetni, a ako su umereni, govorimo o zdravom otpuštanju dlaka. U tom celom procesu važno je i šišanje pasa. Najvažnija funkcija šišanja pasa nije samo estetska, već i zdravstvena. Psi stalno ližu svoje krzno i na taj način u sebe unose krznene loptice koje se stvore u krznu.. Velika količina krznenih loptica, odnosno dlaka, može napraviti problem u probavnom sistemu.

Zato je važno psima davati hranu bogatu vlaknima, kako bi poboljšali probavu. U tom procesu šišanje pasa je veoma važan deo. Šišanje pasa je osnovna higijena pasa, pored kupanja i sečenja noktiju. Šišanjem se uklanja mrtva dlaka iz krzna, a samim tim, pas postaje pokretljiviji i okretniji. Teško i neuredno krzno može psu onemogućiti pokretljivost tela, što je još jedan veoma važan deo. U tom procesu šišanja veoma je važno i četkanje dlake, jer se tako odstranjuju nečistoće sa krzna. Šišanje pasa na Vračaru trebalo bi da vam bude jedna od najvažnijih obaveza, ako imate ljubimca. Pored redovnog kupanja i sečenja noktiju, šišanje pasa Vračar je ključno kako bi vaš pas bio zdrav, čist i uredan.

Ko radi šišanje pasa na Vračaru?
Šišanje pasa ali i druge usluge rade profesionalni grumeri . Preporučuje se da sa šišanjem pasa započnete već u najranijem uzrastu pasa, između trećeg i šestog meseca. I dugodlaki i kratkodlaki psi se moraju redovno šišati.

Da bi vaš kućni ljubimac bio zdrav, negovan, ispunjen i srećan, pored pažnje i ljubavi koju mu pružate morate zadovoljiti njegove osnovne potrebe koje se tiču higijene, ali ujedno i užitka. Naš “Exclusive grooming” salon je mesto koje vašem kućnom ljubimcu omogućava niz usluga za njegovo bezgranično zdravlje, lepotu i užitak.
Kompletna nega u tom pogledu podrazumeva redovno kupanje, šišanje, feniranje, trimovanje, sečenje noktiju, čišćenje ušiju, pranje zuba, izbrijavanje šapa, furminiranje.
Za bezbrižan dolazak do nas omogučen je prevoz za ljubimce, za kvalitetno provedeno vreme van doma boravak za ljubimce, a za vas ljubitelje umetnosti portreti kućnih ljubimaca.
Za kompletnu sreću, sve na jednom mestu!

KONTAKTIRAJTE NAS

Email: salonzapse.ekskluziv@gmail.com
Telefon: +381 61 22 22 148

KONTAKTIRAJTE NAS

Email: salonzapse.ekskluziv@gmail.com
Telefon: +381 61 22 22 148