ŠIŠANJE PASA VOŽDOVAC

Nega pasa nije stvar vremenskih prilika. Šišanje pasa na Voždovcu posebno je važno tokom zimskih meseci ali i tokom letnjih meseci, jer je održavanje dlake važno zbog termoregulacije.

Zdrava dlaka deluje kao regulator temperature, održava toplotu tokom zime i zadržava toplotu leti.

Ključno je da negujete vašeg psa tokom cele godine, a to podrazumeva makar osnovni tretman koji se sastoji od kupanja, češljanja ili rašćebavanja dlake i naravno šišanja pasa. Postoji zabluda o tome da je potrebno šišanje pasa na Voždovcu samo za dugodlake rase. Istina je da je šišanje važno, kako za dugodlake, tako i za kratkodlake pse.

Šišanje pasa Voždovac važno je ne samo zbog estetike, da bi vaš pas izgledao uredno i čisto, već i kako bi ostao zdrav. Psi redovno ližu svoje krzno i na taj način unose u sebe krznene loptice, koje su ustvari klupka od dlaka, koja mogu biti izrazito opasna ako se natalože u velikom broju, jer mogu ometati dobru probavu. Zato se u isharnu pasa uvode vlakna, koje regulišu varenje.

Šišanje pasa je jako važno, jer se na taj način i otklanjaju nečistoće sa dlake, a i pas je mnogo pokretljiviji, kada na sebi ima višak nepotrebnog krzna, koje mu otežava kretanje.

Iako je šišanje pasa važno tokom cele godine, postoje i tretmani koji se više rade tokom zime, nego tokom leta. Jedan od njih je i obavezno sečenje noktiju, koje spada u osnovni tretman. Nokti se manje troše zimi, pa ih je porebno češće seći, kako se pas ne bi povredio ili kako ne bi povredio nekog drugog.

Zimi, postoje razne hemikalije i soli koje se koriste za topljenje leda na trotoarima i otvorenim stazama—i mogu da se zaglave u kosi između prstiju i jastučića. Ukoliko pas liže ovaj deo, ti ostaci soli mogu da izazov gastroenterološke probleme. Svako godišnje doba nosi deo izazova, tako da je šišanje pasa, ali i rašćebavanje dlake, kao i sečenje noktiju, nešto što je za svakog psa obavezno, od njegovog najranijeg uzrasta, izmežu trećeg i šestog meseca.

Šišanje pasa Voždovac rade profesionalni grumeri, koji će vam dati puno dobrih i korsnih saveta oko nege vašeg ljubimca. Tretman šišanja može biti higijenski i estetski.Higijensko šišanje podrazumeva skraćivanje dlaka oko očiju,rašćebavanje, šišanje dlaka ispod nogu ili repa, otklanjanje zamršenih delova dlaka.

Estetski tretman šišanja pasa na Voždovcu se radi nešto ređe i rezervisano je uglavnom za pse, koji se pripremaju za izložbu, slikanje ili manifestaciju.

Da bi vaš kućni ljubimac bio zdrav, negovan, ispunjen i srećan, pored pažnje i ljubavi koju mu pružate morate zadovoljiti njegove osnovne potrebe koje se tiču higijene, ali ujedno i užitka. Naš “Exclusive grooming” salon je mesto koje vašem kućnom ljubimcu omogućava niz usluga za njegovo bezgranično zdravlje, lepotu i užitak.
Kompletna nega u tom pogledu podrazumeva redovno kupanje, šišanje, feniranje, trimovanje, sečenje noktiju, čišćenje ušiju, pranje zuba, izbrijavanje šapa, furminiranje.
Za bezbrižan dolazak do nas omogučen je prevoz za ljubimce, za kvalitetno provedeno vreme van doma boravak za ljubimce, a za vas ljubitelje umetnosti portreti kućnih ljubimaca.
Za kompletnu sreću, sve na jednom mestu!

KONTAKTIRAJTE NAS

Email: salonzapse.ekskluziv@gmail.com
Telefon: +381 61 22 22 148

KONTAKTIRAJTE NAS

Email: salonzapse.ekskluziv@gmail.com
Telefon: +381 61 22 22 148