ŠIŠANJE PASA KONJARNIK

Šišanje pasa spada u obavezan tretman kada je higijena psa u pitanju. Šišanje pasa na Konajrniku se radi u sklopu higijenskog ili estetskog tretmana. Higijenski tretman je obavezan za svakog psa i potrebno ga je raditi na svakih mesec dana, od najranijeg uzrasta psa, između trećeg i šestog meseca. Jedan hiijenski tretman podrazumeva kupanje, šišanje psa, rašćebavanje dlake, čestkanje i odstranjivanje zamršenih dlaka ili krznenin loptica, kao i sečenje noktiju na šapama.
Šišanje pasa je pored kupanja najvažnije za higijenu i zdravlje vašeg ljubimca. Ponekad psi ne žele da se kupaju i šišaju, a ukoliko imate problem da savladate vašeg psa i obavite kupanje ili šišanje i četkanje, prepustite to profesionalnom grumeru, koji je specijalizovan za šišanje pasa.
Profesionalni grumer ima posebne veštine i zna kako da se postavi nad različitim rasama pasa, kako bi ih odobrovoljio za šišanje ili kupanje. Iako je psima ponekad sređivanje iritantno, ono je veoma važno iz nekoliko razloga. Na prvom mestu u pitanju je njihovo zdravlje. Psi ližu krzno i na taj način unose veliku količinu dlaka, koje im mogu izazvati probleme sa probavom, zato je važno da se krznena klupka, odnosno zamršeni delovi dlake redovno otklanjaju. Redovnim šišanjem pasa na Konjarniku, možete redovno uklanjati ova krznena klupka i tako sprečiti opasnost da pas oboli od gastroenteroloških problema. Drugi razlog podjednako važan jeste što se na krznu nakupljaju štetne supstance iz spoljne sredine, koje takođe mogu dospeti u organizam pasa.
Šišanje pasa Konjarnik važno je i zbog pokretljivosti pasa, suviše duga dlaka, može psima upadati u oči, i tako ih ometati prilikom kretanja. Takođe, psi se puno teže kreću, ukoliko na sebi imaju suvišno nepotrebno krzno koje je potrebno odstraniti. Nakon redovnog šišanja psi se osećaju puno bolje, lepše izgledaju, zdraviji su i okretniji. Ukoliko imate problema da savladate svog psa, kada je potrebno da ga okupate i očešljate, dovedite psa na profesionalni tretman u grooming salon.
Kod šišanja pasa na Konjarniku, posebno bi trebalo obratiti pažnju na osetljive delove delove oko ušiju, vrata, ispod pazuha između jastučića na šapama mogu stvarati probleme vlasnicima. Zato mnogi vlasnici higijenske tretmane pasa, poveravaju profesionalnim grooming salonima. Šišanje pasa može se raditi makazama, mašinicom,ili trimerom, zato je važno da pse navikavate od malih nogu na šišanje, kako bi oni prihvatili da je to rutinski deo njihove nege.
Ukoliko svom psu ne priuštite redovne higijenske tretmane, možete mu ugroziti zdravlje, pa tretmani nege i održavanja nisu nešto što možete opciono izabrati, već se smatra obavezom svakog vlasnika.

Da bi vaš kućni ljubimac bio zdrav, negovan, ispunjen i srećan, pored pažnje i ljubavi koju mu pružate morate zadovoljiti njegove osnovne potrebe koje se tiču higijene, ali ujedno i užitka. Naš “Exclusive grooming” salon je mesto koje vašem kućnom ljubimcu omogućava niz usluga za njegovo bezgranično zdravlje, lepotu i užitak.
Kompletna nega u tom pogledu podrazumeva redovno kupanje, šišanje, feniranje, trimovanje, sečenje noktiju, čišćenje ušiju, pranje zuba, izbrijavanje šapa, furminiranje.
Za bezbrižan dolazak do nas omogučen je prevoz za ljubimce, za kvalitetno provedeno vreme van doma boravak za ljubimce, a za vas ljubitelje umetnosti portreti kućnih ljubimaca.
Za kompletnu sreću, sve na jednom mestu!

KONTAKTIRAJTE NAS

Email: salonzapse.ekskluziv@gmail.com
Telefon: +381 61 22 22 148

KONTAKTIRAJTE NAS

Email: salonzapse.ekskluziv@gmail.com
Telefon: +381 61 22 22 148